Senioren- en masterstrainingen

Tijdens de trainingen wordt aandacht besteed aan een verantwoorde warming up, ontwikkeling van de juiste looptechniek, ontwikkeling van de rompstabiliteit (de basis van de loopbeweging) en natuurlijk het hardlopen zelf. De mate van aandacht en intensiteit verschilt per trainingsgroep. De indeling in ‘ meer wedstrijd gerichte groep’, ‘ prestatiegroep’ en ‘meer recreatieve groep’ is vooral gevoelsmatig. Een paar voorbeelden:

Een beginnende hardloper die in zijn /haar conditie wil verbeteren kan het best starten bij de meer recreatieve groep. Indien de conditie is verbeterd – en de groep bevalt – kan hij/zij bij deze groep blijven trainen. De weg om door te stromen naar de recreatieve of de meer wedstrijdgerichte groepstrainingen staat echter ook open.

Een getrainde loper die al mee doet aan prestatielopen in de regio kan ook in georganiseerd verband gaan trainen om, gemotiveerd door de collega-lopers, aan de hand van een trainings-schema sneller te gaan lopen. Deze loper kan het best aansluiten bij de meer wedstrijdgerichte groep. In groepsverband kan worden deelgenomen aan de regionale clubcompetities op de atletiekbaan en aan wegwedstrijden en prestatielopen.