Jeugd SR trapt 2023 goed af.

Terwijl menigeen op de meest deprimerende dag van het jaar (maandag 16 januari 2023 is uitgeroepen tot Blue Monday) zich afvraagt waarom het dit jaar wéér niet is gelukt om de goede voornemens langer dan 2 weken vol te houden, kunnen we vaststellen dat de jeugd van SR daar helemaal geen boodschap aan heeft. Op Blue Monday lopen de jeugd atleten van SR gewoon hun rondjes op de atletiekbaan om hun uithoudingsvermogen op niveau te houden. Zo worden ze ieder voor zich sterker en beter.


En dat konden we merken ook afgelopen weekend. De jeugd van SR trapte het jaar 2023 goed af! Terwijl de regen op zaterdag 14 januari 2023 met bakken uit de hemel kwam, dacht een aantal bikkels helemaal niet aan opgeven…nee: dat is nu precies wat hoort bij een cross. Hardlopen op onverhard terrein, liefst in zware omstandigheden. Nou, als dat is waar je blij van wordt, dan was de Gouweboscross in Waddinxveen afgelopen weekend helemaal jouw ding! Dat gold bij de pupillen voor Bryan Schouten, Micha en Loise Rozendaal en Odin de Lange. De vijfde plaats van Micha mag zeker vermeld worden! Bij de junioren (D1) deden Sven de Heer en Noor van den Heuvel mee. Evi Koorevaar (D2) was ook van de partij. Als je me zulk slecht weer gewoon keihard doorloopt dwars door de blubber, desnoods op één schoen en de ander in je hand…dan ben je echt een bikkel hoor! Goed gedaan allemaal en op naar de volgende cross in Alphen a/d Rijn (Aarcross 11-2-2023), dat is de laatste in de ZHM competitie van het seizoen 2022/2023.

Bij de senioren en masters namen vanuit SR Liesbeth Windhorst, Jorne van Ginkel, Lisette Verleun en René Vreeswijk deel.

Op zondag 15 januari 2023 stonden Aelin Smits (60 meter, vrouwen U16) en Robin de Haan (800 meter, mannen U20) aan de start in Omnisport in Apeldoorn. Beiden verbeterden hun PR en ze lieten daarmee zien ambities te hebben dit indoor seizoen. Aelin liep de 60 meter in een indoor PR van 9.47 seconden. Robin won de 800 meter in zijn categorie in een PR van 1.55.78 en tevens verbeterde hij met deze tijd zijn eigen clubrecord. Dit clubrecord met een tijd van 1.56.87 liep hij op 18 december 2022 in Apeldoorn. We zijn het jubileumjaar goed begonnen en de jeugd heeft zich weer laten zien. Benieuwd wat 2023 nog meer in petto heeft

Evi Korevaar in actie tijdens de Gouweboscross in Waddinxveen