Atleten Sportclub Reeuwijk lopen mooie en zware trailrun in Gasselte

Drie atleten van Sportclub Reeuwijk hebben in het Drentse Gasselte de Runforestrun en de Indian Summer Ultra gelopen. Jenny Verstegen en Jolanda van Zuilen liepen een trail van 27 kilometer door de fraaie bossen van de Hondsrug. Frans van Zuilen liep de Indian Summer Ultra, een trailafstand van maar liefst 100 kilometer.

Frans had zaterdag 15 oktober een vroege start: om zes uur viel het startschot. Ruim 13 uur later passeerde hij onder applaus van vrienden en echtgenote Jolanda de finishboog. Het was toen al donker. ‘Ik heb het onderweg af en toe wel zwaar gehad,’ vertelt hij na zijn race. ‘Even heb ik overwogen een kortere afstand te lopen, maar toen heb ik mezelf even streng toegesproken: je loopt hem maar gewoon uit. Ik ben blij en trots dat ik het gedaan heb. Ik had het niet willen missen.’

Jolanda van Zuilen en Jenny Verstegen hadden eerder op de dag een trail van 27 kilometer gelopen. Zij waren begin van de middag al klaar. Beiden finishten na 3 uur en 38 minuten, na onderweg een loper die zonder water en eten langs de route zat geholpen te hebben. ‘We hebben drie en een half uur alleen maar in de natuur gelopen. Het was prachtig’, zegt Jolanda. Jenny vult aan: ‘We zijn trots en tevreden. Ik heb mijn eigen verwachtingen overtroffen en we zijn nog lang niet uitgekeken op het trailen.’

(Tekst Richard Verstegen)

Frans van Zuilen na de finish