Drie teams Sportclub Reeuwijk lopen estafette-marathon

de atleten van de 3 ekiden teams

Hardlopers zijn individualisten. Behalve bij een Ekiden. Dan lopen ze in teamverband een hele marathon. Iedere loper neemt dan 5, 10 of 7,2 kilometer voor zijn of haar rekening. Afgelopen zaterdag was het weer zover, toen bij PAC Rotterdam de jaarlijkse Ekiden gelopen werd. De teams van Sportclub Reeuwijk liepen hun marathon alle drie ruim onder de 4 uur.

Bij een Ekiden, een Japans type estafetteloop, lopen drie lopers 5 kilometer, twee lopers 10 kilometer en één loper – de slotloper – 7,2 kilometer. De totaaltijd van alle lopers vormt ook de eindtijd. Met een eindtijd van 3.42.56 was Team 1 van SR het snelste, gevolgd door Team 2 met 3.48.07 en Team 3 met 3.53.37. Traditioneel loopt het hele team met de slotloper de finish over. En met drie teams had de laatste slotloper van Sportclub Reeuwijk gezelschap van maar liefst 17 lopers!     

Met 26 graden en weinig wind waren de omstandigheden best zwaar. Vooral de lopers die 10 kilometer liepen, hadden in hun tweede rondje van vijf kilometer last van de warmte. Maar dat is het leuke als je met een team op pad bent: de aanmoedigingen van je teamgenoten geven extra energie. ‘Op naar volgend jaar,’ zegt deelnemer Raymon Epping: ‘Met 18 mannen en vrouwen gezamenlijk over de finish in het blauw rood van SR is een ongekende prestatie. Zeker voor herhaling vatbaar.’