Druk weekend jeugd baanatletiek 17 – 19 juni 2022

D-junioren meisjes bij ZHM CD blokmeerkamp in Boskoop

De zomer is nog niet eens officieel begonnen en we kregen met zijn allen al een prachtig weekend voorgeschoteld. Wat je zegt…prachtig, zeg maar gerust snikheet. De thermometer op de kantine van AV’47 in Boskoop wees 33,9 graden Celsius aan toen de wedstrijd voor de meisjes D junioren afgelopen vrijdagavond begon. Op hetzelfde tijdstip begonnen de jongens CD junioren aan hun wedstrijd, ongeveer 4 kilometer verderop op de baan van AV Antilope in Waddinxveen. Aan beide fronten weerden onze atleten zich kranig. De jongens C (Ruben Baars en Thiago Raghuanth) namen deel aan de 100 m sprint, kogelstoten en speerwerpen. De D junioren Sydney Epping, Robin Hermeler, Janno de Pater en Ibi Bontenbal streden op de 80 m, discuswerpen en stap-stap-sprong. Een technisch lastig onderdeel, dat ook voor de meisjes D-junioren in Boskoop op het programma stond. Evi Koorevaar beet het spits af en zij kwam tot een knap resultaat van 7,55m. Omdat het de eerste officiële wedstrijd op dit onderdeel was, was dat sowieso in een persoonlijk record. In the pocket! Dat geldt ook voor de meeste andere junioren…de PR’s vlogen je dus om de oren. Maar ten opzichte van de andere deelnemers, deden onze atleten het beslist niet slecht. Tijdens de werpdriekamp op onze eigen baan was er nog een speciale training volledig aan dit onderdeel gewijd en afgelopen week tijdens de woensdag training kwam het opnieuw aan bod,  waardoor onze atleten het lastige onderdeel goed onder de knie hebben gekregen.

De meisjes junioren D begonnen in de zinderende hitte in Boskoop met 600 meter, wat op de mooie baan van AV’47 precies twee volle ronden zijn. Kyara Lankheet finishte haar serie als eerste in een tijd van 1:55,7, gevolgd door Aelin Smits (1:57,5). Ook Manouk Snaterse haalde op het laatste stuk nog wat atleten in, waardoor zij in een tijd van 2:12,8 nog flink wat lopers achter zich hield.

Bij het speerwerpen lieten Ruben (3e plaats met 25,28 m) en Thiago (5e plaats met 22,63 m) van zich horen. Robin Hermeler bereikte overall een 4e plaats op de drie onderdelen, vooral geholpen door een 2e plaats bij het discuswerpen met 19,66 m en een 4e plaats bij het Stap-Stap-Sprong met 8,67 m. Janno de Pater deed dat bij dat onderdeel net 4 centimeter verder en Ibi Bontenbal was dan weer de snelste van de drie op de sprint in een tijd van 11,77 sec. Kortom: de heren gaven elkaar niks cadeau – en zo hoort het ook! Ook Sydney had een top 10 klassering te pakken (maar dan in de categorie D1) en met 7,97 m bij Stap-Stap-Sprong zat hij nét onder de 8 meter. Datzelfde resultaat behaalde Kyara Lankheet in Boskoop en in de allerlaatste sprong van de avond bereikte Aelin Smits een afstand van 8,21 m.

Op zaterdag 18 juni werd in Lisse een athletic champs ZHM pupillenwedstrijd gehouden. Op Sportpark ter Specke was het deze zaterdag ook tropisch warm. Dat weerhield  Jesse Holsappel er niet van om voor het eerst deel te nemen aan een ZHM wedstrijd. Na de team estafette stonden er pittige onderdelen op het programma: 60 meter hordenlopen, polsver- en hoogspringen, vortex werpen en kogelstoten en tot slot natuurlijk meters maken. Bij het kogelstoten bereikte hij een afstand van 3,70 m en bij het meters maken liep in 6 minuten 1.150 meter. Knap hoor!

’s ochtends was Mila Hoogendoorn (meisjes pupillen C) zelf aan de beurt en voor haar stonden onder andere hurkhoog (70 cm) en band slingeren (9 m) op het programma. ’s Middags bleef zij lekker in Lisse, want toen was haar oudere zus Demi aan de beurt. Ondanks de hitte liep zij bij het meters maken 1.425 meter…meer dan drie en een halve ronde terwijl de zon op standje voluit staat: dat is afzien hoor! Knap gedaan! Dat geldt trouwens voor jullie allemaal, want ook Micha Rozendaal (13,72 sec op de 60m horden en 1.200 meter bij het meters maken) en Noor van den Heuvel (9,59 sec op de 60 m sprint, 3,40 m bij het verspringen en 1.400 m bij het meters maken) mogen trots zijn op hun prestaties.

Het was een prachtig atletiek weekend!

De pupillen bij ZHM pupillen competitie in Lisse