Bijzonder weekend voor Sportclub Reeuwijk atleten.

In het startvak bij de NN marathon van Rotterdam voor de atleten die verwachten te finishen in een tijd van 3 uur 40 staat Raoul Smit Sibinga redelijk relaxed aan de start. Hij draagt als zeer ervaren lange afstand loper een vlag op de rug, met daarop de tijd die hij moet lopen. Om hem heen drentelen hardlopers, die hun spieren vlak voor de start proberen warm te houden. Je kunt de adrenaline bijna ruiken…
De NN marathon van Rotterdam is voor de Nederlandse atletiek wereld toch iedere keer weer een bijzonder evenement. Niet alleen de prestaties van de topatleten springen in het oog, maar de deinende massa op de Coolsingel…het maakt indruk. Zodra na het geluid van de scheepshoorn de eerste rijen in beweging brengt, schuifelen de rijen daarachter voetje voor voetje in de richting van de start. Voor de lopers die uitlopen als belangrijkste richtpunt hebben, duurt dat wel een tijd. En toch. Als je ziet met hoeveel respect de laatste loper op de Coolsingel wordt ontvangen, dan kun je niet anders dan concluderen dat het lopen van een marathon een prestatie op zich is.
Vier atleten verbonden aan Sportclub Reeuwijk namen deel aan deze editie. Raoul Smit Sibinga, trainer van een groep atleten bij SR, finishte als pacer in een tijd van 3 uur 39.49, Erik Huisman finishte in een tijd van 4 uur 13.32, Raymon Epping had dit keer als doel “heel blijven en uitlopen”. Zijn vorige Rotterdam marathon eindigde in 4.50.35 en dit jaar liep hij de 42km en 195 meter in een persoonlijk record van 4 uur 45.48.
Gijs Graveland moest volgens de tijdregistratie helaas uitstappen na ongeveer 25 km.

De dag er voren gaven de D-junioren (jongens en meisjes onder 14) teams van SR nog een visitekaartje af tijdens de eerste landelijke competitiewedstrijd in Utrecht. Met name bij het eerste onderdeel, de sprint estafette was de teamspirit goed zichtbaar en dat vertaalde zich in een prachtig resultaat. Bij de jongens bracht de slotloper het stokje als tweede over de meet in de serie, de meisjes wonnen hun serie. Na de estafette volgden diverse individuele onderdelen: De jongens eindigden als 9e clubteam van de 15, de meisjes als 6e van de 12. De individuele prestaties van Ibi Bontenbal bij verspringen (3.98 m / 4e plaats), Janno de Pater op de 1.000 meter (3:25.69 / 4e plaats), Robin Hermeler bij kogelstoten (7.16 m/ 4e plaats) en Anneke Siedsma bij het speerwerpen (12,15 m / 4e plaats) en het discuswerpen (17,42 m / 1e plaats) sprongen het meest in het oog.

Sydney Epping in actie op de 1000 meter tijdens CD junioren competitie