Tirza van der Wolf verpulvert clubrecord halve marathon

In het weekend van 18 en 19 september reisde Tirza af naar Kopenhagen voor het lopen van de halve marathon in deze stad op zondag 19 september. Na het niet doorgaan van de cpcloop in Den Haag vond ze een goede vervangende wedstrijd in Kopenhagen met een sterk internationaal deelnemersveld. Tirza laat de laatste weken zien in vorm te zijn door haar derde plaats op het NK 10 km op de weg in Hem op 29 augustus. Deze uitstekende vorm trok ze door in deze halve marathon. Ze heeft de hele wedstrijd met een andere nederlandse atlete samen gelopen. Ze hebben elkaar geholpen om naar een fantastische tijd van 1 uur 13.25 te lopen. Tirza finishte als tiende in het internationale deelnemersveld en als tweede nederlandse. Deze tijd betekende een verbetering van haar persoonlijk- en clubrecord van 2 minuten en 25 seconden.

TIRZA: machtig mooi om te racen door de straten van Kopenhagen met publiek, veel publiek en super veel sfeer. Kilometers lang met een andere nederlandse atlete samen op kunnen trekken en wat resulteerde in een supertijd. Met een tijd van 1.13.25 een dik, maar dan ook dik PR. Onverwacht om zo hard te lopen, maar ook zo blij met dit niveau. Road tot he marathon continues.