Ekiden Rotterdam 2021

De 2 teams van SC Reeuwijk

EINDELIJK WEER EEN EVENEMENT!

Eigenlijk stond ruim van tevoren al vast dat zaterdag 28 augustus een topdag zou worden. Het was immers al ruim anderhalf jaar geleden dat de hardlopers van Sportclub Reeuwijk mee deden aan een echt  hardloopevenement: de PAC Ekiden 2021 iun Rotterdam.

SC Reeuwijk kwam zelfs met twee teams van zes lopers naar het complex van de atletiekvereniging PAC aan de rand van Kralingse Plas, zoveel mensen hadden zin in eindelijk weer eens een evenement waarbij ook lopers van andere verenigingen aanwezig waren. Bij een Ekiden – een Japanse estafetteloop – loopt een team van zes lopers samen een marathon. De eerste loper legt vijf kilometer af, de volgende tien, dan weer vijf, tien, dan weer vijf en tenslotte 7,2. Bij elkaar dus 42, 2 kilometer. Op de baan van PAC wordt gewisseld.

Beide teams legden de iconische hardloopafstand af in bijna dezelfde tijd: 3.41:45 voor Team Sportclub Reeuwijk en 3.41:46 voor zusterteam De Natte Kranten. Samen uit, samen thuis. Iedereen keek terug op een meer dan geslaagde dag.