Robin de Haan loopt op de 800 meter onder de 2 minuten.

Robin de Haan stond vrijdagavond 18 juni aan de start van de 800 meter tijdens de trackmeeting tot 18 jaar in Utrecht. Robin laat de laatste weken zien in goede vorm te verkeren. Zondag 13 juni wist hij zijn persoonlijk record op de 800 meter al aan te scherpen naar een tijd van 2.01.25 minuten.
Het doel van de wedstrijd van vrijdagavond was om onder de 2 minuten te lopen op deze 800 meter. Hij liep in de snelste serie en had zo een mooie tegenstand van atleten uit het gehele land dat hij naar een persoonlijke toptijd liep van 1.59.17 minuten. Zijn doel om onder de 2 minuten te lopen is meer dan geslaagd. Met zijn nieuwe toptijd is hij nog minder dan één seconde verwijderd van het clubrecord en het volgende doel is om dit clubrecord te gaan verbeteren.