Tirza van der Wolf Nederlands kampioene 10.000 meter

Zaterdag 12 juni werd in Leiden de wedstrijd “de Gouden Spike” georganiseerd.
Tijdens deze wedstrijd werd ook het NK 10.000 meter gelopen.
In een mooi veld van nationale en internationale atletes stond Tirza aan de start van deze 10.000 meter. De eerste ronden meegelopen in de kopgroep met de 2 hazen maar dit tempo voelde voor Tirza net iets te hoog aan en met een andere Nederlandse atlete iets rustiger gaan lopen en tot de 3000 meter samen gelopen. Na 3000 meter voelde dit tempo toch iets te langzaam en haar voorbij gegaan en in de laatste 7000 meter solo naar de nederlandse titel gelopen in een tijd van 34.31.46 minuten.
In het internationale veld finishte ze als derde.
Deze tijd betekent een nieuw persoonlijk record en ze liep het clubrecord uit 1998 uit de boeken.
Tirza: Hoewel op basis van de startlijst dit tot de mogelijkheden behoorde, voelt deze titel als een enorme verrassing. Met als kers op de taart een nieuw persoonlijk record na veel solo lopen (zo’n 7 km) en een behoorlijke wind.