Robin de Haan start baanseizoen uitstekend

Door de versoepelingen met betrekking tot het Coronavirus kan bij de atletiek het baanseizoen op 1 juli voorzichtig van start gaan.
Robin de Haan van Sportclub Reeuwijk traint sinds een aantal maanden mee met de midden lange afstands groep (Mila) van het Atletiek Trainingscentrum in Rotterdam, het ATR.
Op vrijdagavond 10 juli werd in Utrecht de eerste Runnersworld Trackmeeting georganiseerd. Robin de Haan stond bij deze wedstrijd aan de start van de 800 meter en hij liep een ijzersterke race. Hij wist zichzelf te verbazen door te finishen in een tijd van 2.07.45 minuten en deze tijd betekende een verbetering van zijn oude persoonlijke record met meer dan 10 seconden. Hij eindigde op een mooie zesde plaats in zijn categorie.
Zondag 18 juli stond zijn tweede 800 meter op het programma tijdens een baanwedstrijd in Alphen a/d Rijn. Op deze 800 meter wist hij zijn persoonlijk record van vorige week met bijna twee seconden aan te scherpen naar een tijd van 2.05.80 minuten. Hij wist in zijn serie met grote overmacht naar de winst te lopen.
Hij laat zien dat de trainingen in zijn nieuwe trainingsomgeving bij het ATR zijn vruchten afwerpen.
Een veel belovende start van het baanseizoen.

Robin de Haan tijdens 800 meter in Alphen a/d Rijn