Stormachtige editie Egmond halve marathon

Tirza in actie bij de halve marathon in Egmond

Zondag 12 januari stond de klassieker de Halve Marathon van Egmond op het programma. Deze wedstrijd staat bekend om de strijd met de elementen. Het parcours gaat niet alleen over de weg maar loopt ook over het strand en door de duinen. Door de stormachtige tegenwind op het strand maakte het tot een zware editie dit jaar. Zeven atleten van SC Reeuwijk stonden aan de start van de halve marathon. Één atlete liep de kwart marathon (10,5 km).
Tirza van der Wolf startte bij de vrouwen prominenten. Voor haar klonk het startschot om 12.16 uur. Door de stormachtige tegenwind op het strand lag het tempo niet hoog en bleef de groep bij elkaar. Na de passage ging in de duinen het tempo flink omhoog. In het tweede groepje met atleten kan Tirza goed volgen en haar eigen ritme vinden en een opmars maken. Ze finishte als 8e dame overall en als 5e NL dame.
Voor de meeste recreanten is door de strijd met de elementen het doel van het lopen van deze halve marathon het halen van de finish en tijden zeggen hierdoor vaak wat minder.
Frans van Zuilen, Jolanda van Zuilen, Jenny Verstegen, Caroline van der Starre, Marianne Elzinga en Richard Verstegen hebben de strijd met de elementen overwonnen en hun doel gehaald door te finishen bij deze halve marathon.
Marije Verstegen liep de kwart marathon ook onder zware omstandigheden en finishte in een persoonlijk record.