Snertloop RVC’33 in Reeuwijk

De eerste zaterdag in januari wordt door RVC’33 de snertloop georganiseerd. Een ronde van 4,2 km rond de polder. Het is het allerbelangrijkste niets zeggende loopje van het jaar. Traditiegetrouw staan er atleten van SC Reeuwijk aan de start van deze loop. Vijftien atleten stonden aan de start van de hardloopwedstrijd en negen atleten kozen er voor om de snertloop te wandelen.
Robin de Haan liep een hele sterke wedstrijd. Hij wist overall als vijfde te finishen in een tijd van 15.14 minuten. Slechts 43 seconden achter de winnaar. Met deze tijd scherpte hij zijn persoonlijk record aan met maar liefst 46 seconden. Wessel Baas liep ook een sterke race. Hij liet de klok stoppen in een tijd van 16.10 minuten, een verbetering van 48 seconden van zijn persoonlijk record. Robin en Wessel finishten als eerste en tweede in de categorie onder de 15 jaar. Dominika Praska finishte als snelste vrouw van SC Reeuwijk in een tijd van 17.40 minuten. Deze tijd betekende een persoonlijk record. Ze kwam als vierde over de finish bij de vrouwen. De jeugdatleten Luuk van der Bas, Edwin Slappendel en Sepp Vergeer liepen een uitstekende wedstijd met hun rondjes rond het voetbalveld. Luuk en Edwin finishte als eerste en tweede in hun categorie. Sepp mocht op de hoogste trede van het podium plaatsnemen. Hij werd eerste in zijn categorie. Brigit Verkleij en Robin Droog kwamen als eerste wandelaars van SC Reeuwijk over de finish. Quintus van der Bijl (18.15 min.), Patrick Bouwer (18,36 min.) en Anita van Duijn (23.40 min.) liepen een persoonlijk record.