Tirza van der Wolf verpulvert clubrecord halve marathon

Zondag 6 oktober was Breda het toneel van de Bredase singelloop. De lopers konden deelnemen aan een 5 of 10 km of een halve marathon. Het parcours loopt door de binnenstad van Breda en is extra gezellig door de vele bands en toeschouwers langs de route. Bij de halve marathon zorgt de organisatie voor een sterk nationaal en internationaal deelnemersveld.
Tirza van der Wolf, Ingrid Vanhorick en Saïd Kanfaoui stonden aan de start van de halve marathon. Tirza laat de laatste weken zien in een goede vorm te verkeren. Een vierde plaats bij de 10 km LadiesRun tijdens de Tilburg Ten Miles en derde NL dame bij de Dam tot Damloop. Wat kon Tirza deze wedstijd laten zien. Haar tweede halve marathon, de weersomstandigheden waren niet ideaal, stromende regen en een stevige wind. Tirza startte behoudend op de eerste 10 km en wist de tweede 10 km een flinke versnelling in te zetten waardoor het haar lukte om te finishen in een sub 1.16 (1.15.50 ) en hiermee eindigde ze als vierde NL dame. Ze vond het super tof en leuk dat het gelukt is zo’n goede tijd te lopen. De tijd van 1.15.50 was ook goed voor een verbetering van haar persoonlijk en clubrecord met meer dan 3 minuten.
Saïd Kanfaoui liep de halve marathon in een tijd van 1.18.41. Saïd eindigde als vijfde bij de heren masters 40. Hij liep ook een persoonlijk record en een clubrecord in de categorie HM 35 en HM 45.
Ingrid Vanhorick wist bij de vrouwen masters 45 te finishen als derde in een tijd van 1.37.22, een persoonlijk record.
Loes van den Berg en Quintus van der Bijl liepen de 5 km in Breda. Loes finishte als negende dame in een tijd van 21.11 minuten. Quintus liep een tijd van 22.44 minuten, een persoonlijk record.