Clubkampioenen Sportclub Reeuwijk bekend

Terwijl de nationale en internationale topatleten tegen elkaar in de extreme hitte strijden in de Arabische woestijn Doha tijdens letterlijk het hottest event of the year (het WK atletiek in Doha), worden in Nederland bij nagenoeg alle atletiekverenigingen de clubkampioenschappen gehouden. Deze wedstrijd eind september/begin oktober markeert het einde van het baanseizoen. De atleten maken zich nu op voor het najaar, waarin cross- en wegwedstrijden de boventoon voeren. Tijdens de winterperiode volgen dan indoorwedstrijden.
De clubkampioenschappen van 2019 werden in Reeuwijk gehouden onder herfstachtige omstandigheden. Dat maakte het bij voorbaat lastig om op verschillende technische onderdelen een goede uitslag te behalen. Een natte en gladde atletiekbaan leent zich niet voor goede prestaties bij hoog- en verspringen, hordenlopen of sprinten. Desondanks moesten de kampioenstitels worden verdeeld, dus er stond iets op het spel.
Ongeveer 30 atleten van Trackstars Nesselande (nog steeds zonder atletiekbaan en daarom al jaren te gast bij Sportclub Reeuwijk) en ca. 70 atleten van SR namen deel aan de wedstrijd afgelopen zaterdag op Sportpark de Groene Zoom. Ondanks de herfstachtige omstandigheden wisten deze 70 atleten toch 195 persoonlijke records scherper te stellen.Max Westerveld en Mouna Jansen wisten in hun categorie het club en baanrecord met het vortexwerpen te verbeteren.
Degenen van SR die zich clubkampioen 2019 mogen noemen zijn:

atleet cat.
Caitlynn Epping Meisjes pup D
Odin de Lange Jongens pup D
Noor van den Heuvel Meisjes pup C
Milo Verkerk Jongens pup C
Sophie Snellen Meisjes pup B
Rick Kuijper Jongens pup B
Aelin Smits Meisjes pup A1
Niels Reedijk Jongens pup A1
Mouna Jansen Meisjes pup A2
Roy van Rijn Jongens pup A2
Loes van den Berg Meisjes jun D
Milan Hoogeveen Jongens jun D
Adina Bron Meisjes jun C
Wessel Baas Jongens jun C
Madelief de Jong Meisjes jun B
Marije Verstegen Vrouwen senioren
Koen Dekker Mannen senioren
   
   
   

Na afloop werden er zo’n driehonderd pannenkoeken verorberd en sloot SR de dag af met een barbecue voor de jury en vrijwilligers van de vereniging. Op 2 november kunnen de atleten zich uitleven tijdens de eerste wedstrijd van het cross seizoen (de Floracross in Boskoop). Op zaterdag 16 november zal de 17e Gromax Reeuwijkse Hout Cross worden gehouden vanaf het strand nabij restaurant Het Reeuwijkse Hout, dat is de 2e wedstrijd van de regionale cross competitie. Die loopt door tot in 2020 en doet ook Gouda, Waddinxveen en Alphen a/d Rijn aan.

Uitslagen zijn te vinden onder het kopje uitslagen op de website