Tirza van der Wolf en Diana Jansen debuteren sterk tijdens Dam tot Damloop

Zaterdag 21 en zondag 22 september was het weekend van de Dam tot Damloop. Zaterdagavond werd Damloop by night gehouden over 5 Engelse mijlen ( 8 km). Zondag 22 september stond in het teken van de 10 Engelse mijlen ( 16,1 km).
Tirza van der Wolf had een uitnodiging ontvangen om zondag te starten bij de vrouwen prominenten. Om 10.19 uur klonk het startschot voor deze vrouwen. Tirza liep een hele sterke wedstrijd. De kopgroep van de Nederlandse atleten moest ze in eerste instantie laten gaan maar het lukte haar om rond de 7 km weer aansluiting te vinden bij deze groep. Uiteindelijk finishte ze overall als zevende en als derde Nederlandse dame. Ze liet de klok stoppen in een tijd van 57.21 minuten. Deze tijd betekende een persoonlijk record en een verbetering van het clubrecord uit 2004 met 8 minuten. Het was een verrassend debuut op de 10 E.M. omdat ze zich tussen de grote namen op het podium wist te lopen.
TIRZA; Debuut bij de Dam tot Damloop en 3e Nederlandse dame geworden in 57.21 minuten. Mijn eigen wedstrijd gelopen, waardoor ik na 1 km de kopgroep liet gaan en bij kilometer 7 weer kon aansluiten. Op een afstandje achter Bo Ummels ( 1e) en Jip Vastenburg (2e) blijven lopen. Laatste 5 km waren enorm zwaar maar met een eindsprint uiteindelijk de 3e plek veilig kunnen stellen.             
Wat gaaf was dit!

Zaterdagavond was Zaandam het toneel van de Damloop by night over 5 E.M.
Diana Jansen stond aan de start van deze 5 E.M. bij de wheelers. Diana wist met grote overmacht te winnen. Ze had een voorsprong van meer dan 7 minuten op nummer 2. Ze wist op de 5 E.M. naar een tijd van 44.45 minuten te rollen. Een fantastisch debuut voor Diana.