Verrassende derde plaats voor Tirza van der Wolf op het NK 5000 meter

In het weekeind van 26, 27 en 28 juli werd in Den Haag het Nederlands Kampioenschap atletiek voor senioren georganiseerd. Zaterdag 27 juli stond Tirza van der Wolf aan de start van de 5000 meter. Nadat het startschot geklonken had kon Tirza in een groep van 8 atleten aan de buitenkant meelopen. Met nog 600 meter te gaan gingen 2 atleten versnellen, Tirza kon met nog een atlete dit tempo niet volgen. Met het ingaan van de laatste ronde leek het erop of deze atlete ook bij Tirza weg wilde lopen, maar Tirza kon goed volgen en met nog 100 meter te gaan wist ze deze atlete te passeren en sprintte ze naar een prachtige derde plaats. Ze finishte in een tijd van 16.38.52 minuten. Voor Tirza een bronzen medaille met een gouden randje.
Tirza: “Wha!!!!! Derde plaats op het NK 5000 meter in Den Haag. Niemand had echt zin om te lopen en dus werd het een boemelrace. En daarbij geldt het volgende: rustig blijven en opletten. De laatste 100 meter versnelde ik naar het brons! Wat een comeback van een moeilijk 2018! Een super afsluiting van een geweldig seizoen 2019.”

SHEfotografie