Topweekend voor Tirza en Robin

Vrijdagavond 5 juli stond Tirza van der Wolf aan de start van de 5000 meter bij de trackmeeting in Wageningen. Tirza laat al een aantal wedstrijden zien in een goede vorm te verkeren. Ze liep een ijzersterke en constante race en wist de laatste kilometer nog te versnellen. Op deze 5000 meter finishte Tirza in een tijd van 16.12.55 minuten. Deze tijd betekende een verbetering van haar persoonlijk en clubrecord met meer dan 11 seconden.
Tirza: Yeah, vier weken geleden liep ik al een goede 5000 meter door slechts 5 seconden boven mijn PR te lopen. Vanavond ging dat PR eraan! En hoe, ik heb er voor geknokt en ik heb ervan genoten.

Zaterdag 6 en zondag 7 juli deed Robin de Haan mee aan de Avantri meerkamp in Schoonhoven. Voor de jongens junioren C bestaat de meerkamp uit 8 onderdelen. Zaterdag stonden de 100 meter sprint, verspringen, kogelstoten en hoogspringen op het programma. Bij de 100 meter sprint (13.94  sec) en het hoogspringen (1.47 m) verbeterde hij zijn persoonlijke records. Zondag stonden de 100 meter horden, discuswerpen, speerwerpen en de 1000 meter op het programma. Persoonlijke records bij de 100 meter horden (19.44 sec), discuswerpen (20,76 m) en de 1000 meter.
Het is een prachtige prestatie als het je lukt na 7 onderdelen om je persoonlijke tijd op de afsluitende 1000 meter met 5 seconden aan te scherpen naar een tijd van 3.03.58 min.
De meerkamp sloot hij af met een puntentotaal van 3.691 punten wat ook een persoonlijk record betekende. Dit was goed voor een vijfde plaats bij de jongens junioren C1.