Dadendrang jeugdige SR atleten

Maar liefst 48 persoonlijke records sneuvelden afgelopen weekend tijdens de jeugd atletiek wedstrijd voor pupillen bij AV Ilion in Zoetermeer, waaraan de jongste jeugd van atletiekvereniging Sportclub Reeuwijk deelnam. Deze oogst is vooral te danken aan het talent en de inzet van de atleetjes zelf, maar mede het gevolg van de inzet en aandacht die de jeugdtrainers besteden aan de opleiding van het jonge spul. De junioren van Sportclub Reeuwijk hebben daarbij de afgelopen maanden een meer prominente rol gekregen. Nu de vereniging heeft ingezet op het opleiden van trainers voor de toekomst, zie je steeds meer junior atleten als assistent trainers op de atletiekbaan tijdens de woensdagmiddag en -avondtrainingen. Het gaat sowieso goed met de jeugd van de vereniging, die in vier jaar tijd meer dan verviervoudigde.

Afgelopen zaterdag startte met hevige regenval en dat maakte het lastig bij diverse onderdelen, omdat zowel de atletiekbaan als het gras op het binnenterrein glad waren. Desondanks lukte het Noor van den Heuvel en Timon de Pater met hun pupillen C-team de eerste plaats te behalen, onder meer omdat zij bij het laatste nummer “meters maken”, dat een 4 minuten durend hardloop onderdeel is, een beetje vergelijkbaar met de Coopertest en een regelrechte martelgang voor iedere deelnemer, een topprestatie leverden.

’s Middags werden bij de iets oudere A-pupillen alle 4 teams waarin SR atleten (jongens/meisjes en per categorie) deelnamen derde in het veld. De PR’s die de atleten behaalden, waren zowel op loopnummers (sprint, horden en lange afstand) als op de technische onderdelen uit de meerkamp, zoals vortex-werpen (een voorloper van speerwerpen), ver- en hoogspringen en dergelijke.

Vrijdagavond 14 juni werd er voor de CD junioren de derde wedstrijd van de ZHM blokmeerkamp georganiseerd. De jongens werkten hun onderdelen af op de atletiekbaan in Boskoop en de meisjes in Waddinxveen. De vijf junioren wisten op de 15 onderdelen tien persoonlijke records aan te scherpen. Robin de Haan dook op de 100 meter sprint voor het eerst onder de 14 seconden. Hij liet de klok stoppen op 13.99 seconden. Voor Robin waren er ook persoonlijke records met het kogelstoten (7.58 m) en het speerwerpen (19.86 m). Wessel Baas sprintte naar een persoonlijk record op de 100 meter (14.78 sec.). Milan Tol wist met stap stap sprong zijn persoonlijk record met meer dan 1,5 meter te verbeteren naar een afstand van 8,26 meter. Met het discuswerpen (15.43 m) wist Milan zich ook te verbeteren. Persoonlijke records waren er ook voor Adina Bron op de 600 meter (2.19.3 min) en met het discuswerpen (14.87 m). Imke van Dongen wist op de 600 meter (2.48.6 min) en stap stap sprong (7.00 m) haar persoonlijke records aan te scherpen.