Gezellige ZHM pupillencompetitie in Reeuwijk

Zaterdag 11 mei was de atletiekbaan op het Sportpark Groene Zoom het decor van de tweede wedstrijd van de Zuid-Holland-Midden pupillencompetitie. Een lekker zonnetje, een frisse wind en een strakke organisatie: allemaal ingrediënten om goede prestaties te leveren. Een wedstrijd waar veel atleten van verschillende verenigingen uit de regio aan deelnemen. Het was een gezellige drukte op de atletiekbaan door de bijna 400 pupillen die actief waren de hele dag en zeker duizend mensen op en rond de baan. Een dergelijk groot evenement kan de atletiek vereniging uit Reeuwijk  alleen organiseren, dankzij de grote schare vrijwilligers die hun bijdrage leverden.

De pupillen van Sportclub Reeuwijk waren goed vertegenwoordigd. In de verschillende categorieën deden 23 pupillen van de organiserende vereniging mee. En die pupillen hebben het beste van zichzelf laten zien: 23 pupillen hebben 99 persoonlijke records verbeterd! In het klassement na 6 onderdelen eindigde Rick Kuijper bij de jongens pupillen B op een vierde plaats. Podiumplaatsen waren er voor verschillende teams met pupillen van Sportclub Reeuwijk. Tweede plaatsen waren er voor de pupillenteams waarin Timon de Pater en Noor van den Heuvel bij de pupillen C, Aelin Smits en Manouk Snaterse bij de meisjes pupillen A1 en Mouna Jansen bij de meisjes pupillen A2 deelnamen.

Vrijdagavond 10 mei hadden de CD junioren hun tweede wedstijd van de ZHM blokmeerkamp. De jongens reisden voor hun wedstrijd af naar Boskoop en de meisjes naar Waddinxveen. Deze junioren wisten ook uitstekende prestaties neer te zetten. De vijf junioren verbeterden op de 15 onderdelen acht persoonlijke records. Persoonlijke records waren er voor Milan Tol op de 1.000 meter (4.00.9), verspringen (3,75 m) en het discuswerpen (11,86 m). Robin de Haan liep de 800 meter in 2.20.7 en was nog nooit eerder zo snel op deze afstand en stootte de kogel naar een afstand van 7,20 meter, persoonlijk record. Wessel Baas stootte de kogel ook naar een nieuw PR (9,05 m) en hij werd met deze prestatie vierde. De 800 meter liep Wessel in een nieuw persoonlijk record (2.32.2). Adina Bron sprintte op de 80 meter naar een tijd van 13.05 sec, persoonlijk record.

Het was weer een mooi weekend voor de atleten uit Reeuwijk.