Reeuwijkse Plassenloop 16 maart 2019

Op zaterdag 16 maart 2019 wordt voor de 67e keer de Reeuwijkse Plassenloop georganiseerd. Deze loop is een begrip in de regio en ver daarbuiten. De laatste jaren stonden er rond de 800 lopers aan de start van de verschillende afstanden. Het evenement vindt plaats op een vlak, verkeersluw parcours door het Reeuwijkse Hout en langs de surfplas. Voor de jeugd zijn er prestatielopen van 1100 en 2400 meter. Verder zijn er prestatielopen op verschillende afstanden.
De kidsrun over 1100 meter (t/m 9 jaar) start om 11.15 uur. Om 11.30 uur start de kidsrun over 2400 meter (t/m 12 jaar). De 5 kilometer prestatieloop start om 12.00 uur. Een uurtje later om 13.00 uur start de 10 km prestatieloop. Tot slot de 15 kilometer prestatieloop, die start om 13.30 uur.
De voorinschrijving sluit op zaterdag 9 maart 2019 om middernacht.
Na inschrijving op zaterdag 16 maart 2019 vanaf 10.30 uur tot 30 minuten voor de start van de diverse afstanden. Kijk voor verdere informatie op www.plassenloop.nl

Dit jaar heeft de organisatie Sportclub Reeuwijk als goed doel gekozen voor de stichting ALS.
Meelopen is strijden tegen deze ziekte. Bij inschrijving steunt de atleet het team van Chris de Heij uit Reeuwijk: www.tourduals.nl/hope-against-als
Een van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend.
Hoop op een toekomst- met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn; verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.
De organisatie roept daarom elke atleet uit de regio op om 16 maart mee te lopen en daarmee het goede doel te steunen.