Tirza en Wessel aan de start NK 10 km in Schoorl

Zondag 10 februari werd in Schoorl “de Groet uit Schoorl Run” georganiseerd. Al een aantal jaren vindt tijdens de 10 km wedstijd ook het Nederlands Kampioenschap 10 km op de weg plaats.
Tirza van der Wolf en Wessel Hettema stonden aan de start van dit Nederlands kampioenschap.
Een prachtig en uitdagend parcours door de duinen met een aantal klimmetjes. Tirza startte bij de vrouwen senioren. In het begin van de race kon ze goed aansluiten bij een groepje loopsters maar op een gegeven moment moest ze dit groepje toch laten gaan en waren de laatste 5 km zwaar. Tirza finishte als tiende vrouw op dit NK en liep een mooie tijd van 35.21 minuten.
Wessel liep zijn kampioenschap bij de mannen senioren. Wessel liep een ijzersterke race waarbij hij de tweede 5 km wist te versnellen. Wessel liet de klok stoppen op een tijd van 36.14 minuten. Met deze tijd verbeterde hij zijn persoonlijk record met meer dan één minuut.