Zonovergoten 16e Gromax Reeuwijkse Houtcross

Zaterdag 17 november werd door Sportclub Reeuwijk de 16e Gromax Reeuwijkse Houtcross georganiseerd. Met een stralende zon maar een frisse oostenwind waren het mooie omstandigheden voor het lopen van de cross. Om half elf klonk het eerste startschot voor de allerjongste pupillen en om half twee klonk het laatste startschot voor de mannen wedstrijdlopers en de prestatielopers. In totaal kwamen er 471 deelnemers over de finish. De 16e houtcross leverde bij de mannen een zege op voor Koen de Leeuw van Leiden Atletiek. Hij liep de 9000 meter in 30.59 minuten. Bij de vrouwen liep Nathalie Klaassen van AAV’36 onbedreigd naar de winst. Ze legde de 4500 meter af in 18.03 minuten. De winst op de korte cross ging naar Hans Harting (av’47) en Eva van Ee (AV Aalsmeer).
Van de organiserende vereniging liepen 25 atleten in verschillende categorieën het zware parcours. De snelste heer en dame van Sportclub Reeuwijk waren Erik Huisman en Lisette Verleun. Erik Huisman deed 40.36 minuten over het parcours van 9000 meter.
Lisette Verleun werd derde bij de vrouwen senioren, over de 4500 meter liep ze een
tijd van 21.41 minuten. Een mooie derde plaats voor Noor van de Heuvel bij haar debuut op de cross bij de meisjes pupillen C. Rick Kuijper kwam als vierde over de finish bij de jongens pupillen B. Vijfde plaatsen waren er voor Sydney Epping (jongens pupillen B), Janno de Pater ( jongens pupillen A1) en Ko Heij ( Mannen masters 50). Op een zesde plaats finishten Timon de Pater ( jongens pupillen C) en Wim Verkleij (Mannen masters 50).