Sportclub Reeuwijk bestaat 60 jaar

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/sportclubreeuwijk.nl/httpdocs/wp-content/plugins/page-links-single-page-option/addons/scrolling-pagination/scrolling-pagination-functions.php on line 47

Afgelopen zaterdag vierde atletiekvereniging Sportclub Reeuwijk haar 60-jarig jubileum tijdens een geslaagde en feestelijke dag. Een aantal (oud-)top atleten met een band met de club, gaf clinics in hun eigen specialisme. Deze speciale trainingen werden door de in groten getale aanwezige leden gretig gevolgd. Zo konden zij hun vaardigheden met kogel en discus verbeteren onder leiding van clubcoryfee en oud Nederlands-, Europees- en Wereldkampioene Tine Schenkels. De sprint clinic werd gegeven door Remko van Gageldonk, die rond het millennium tot de top 10 van de Nederlandse sprinters behoorde. Rob Zwijnenburg, dit jaar bij de NK Masters in Gouda nog goed voor een 3e plaats bij het kogelslingeren gaf de atleten aanwijzingen om het speerwerpen te verbeteren.

Aan de andere zijde van de atletiekbaan was een groep atleten onder leiding van Pelle Rietveld aan de slag op het onderdeel hordenlopen. Pelle is op de atletiekbaan in Reeuwijk opgegroeid en op dit moment vooral bekend als de trainer van topatleet Nadine Broersen, die als meerkampster al eens wereldkampioene indoor werd.
Tirza van der Wolf en Marc Cinjee gaven ondertussen een clinic voor de lange afstand lopers. Tirza is bekend als Sportvrouw van het jaar 2017 van Reeuwijk, winnaar bij de laatste editie van de Plassenloop en eerder al eens de winnaar bij de City Pier City loop in Den Haag. Marc, ook in het dagelijks leven partner en steun en toeverlaat van Tirza en zelf ook een hele goede lange afstandloper, liet samen met Tirza de atleten zien en voelen wat de lange afstand inhoudt.

clinic lange afstand

In de middag waren naast de leden ook hun familieleden (broertjes en zusjes, ouders) uitgenodigd om deel te nemen aan een spelmiddag met onder andere een stormbaan. Die viel zeer in de smaak bij de jeugd. De dag werd afgesloten met een feestje op de atletiekbaan in een grote tent met een heerlijke barbecue en muziek. Daar bedankte voorzitter Ronald van der Wolf de 6 dames van de jubileum commissie voor de organisatie van de dag en hij huldigde clubman in hart en nieren Leo van der Werf voor jarenlange trouwe dienst (o.a. als voorzitter, starter en parcours bouwer van de Plassenloop) met een speld voor Lid van Verdienste. Kortom het was een geslaagde jubileumdag.

% | %