Recordregen bij atleten SC Reeuwijk op 21 en 22 april

Zaterdag 21 april, een prachtige zonnige dag, en de atletiekbaan op het sportpark Groene Zoom het decor van de eerste wedstrijd van de Zuid Holland Midden pupillen competitie. Een kleine vierhonderd atleten van de verschillende verenigingen uit de regio gingen de strijd met elkaar aan in de verschillende categorieën. ’s Ochtends kwamen de pupillen mini, C, en B in actie en ’s middags was het de beurt aan de pupillen A1 en A2.
De pupillen startten met hun team aan de pendelestafette. Na de estafette werkten ze diverse onderdelen van het Athletic Champs programma af. Aan het eind sluiten de pupillen hun programma af met het meters maken. Alle pupillen werden tijdens dit onderdeel aangemoedigd door Snelle Rakker, de nieuwe mascotte van Sportclub Reeuwijk.
Van Sportclub Reeuwijk deden 21 pupillen in verschillende categorieën mee. Deze 21 pupillen wisten maar liefst 101 persoonlijke records aan te scherpen.
Rick Kuijper en Timo Huijboom mochten met hun team op de tweede plek op het podium plaats nemen. Een tweede plaats was er ook voor het team van Romy van Maaren en Imke van Dongen bij de meisjes pupillen A2. In het klassement bij de jongens pupillen C eindigden Rick Kuijper op een vierde en Timo Huijboom op een zevende plaats. Bij de meisjes pupillen C behaalde Sophie Snellen een zesde plaats.
De tweede wedstrijd van de ZHM pupillen competitie is op 26 mei en weer op de atletiekbaan in Reeuwijk.

Zaterdagmiddag 21 april hadden de CD junioren hun eerste wedstrijd van de Zuid Holland Midden blokmeerkamp. Vijf junioren in verschillende categorieën deden aan deze wedstrijd mee. Van de 15 onderdelen wisten deze vijf junioren 12 persoonlijke records te verbeteren. Milan Tol scherpte zijn persoonlijke records aan op de 150 meter (24.62 sec), hoogspringen (1.22 m) en kogelstoten (5.19 m). Persoonlijke records voor Wessel Baas op de 150 meter (22.84 sec), hoogspringen (1.32 m) en kogelstoten (8.30 m). Robin de Haan scherpte zijn tijd aan op de 150 meter (21.96 sec). Jonne Boot verbeterde haar persoonlijke records op de 150 meter (25.73 sec), polsstokverspringen (3,16 m) en het speerwerpen (11,35 m). Madelief de Jong verbeterde haar persoonlijke records op de 300 meter horden (61.86 sec) en met het verspringen (4.15 m).

Zondag 22 april reisden vier atletes af naar Leiden voor hun eerste wedstrijd van de landelijke senioren competitie. Deze vier atletes wisten op de acht onderdelen vier persoonlijke records aan te scherpen. Persoonlijke records waren er voor Marije Verstegen op de 200 meter (31.57 sec), Inge Verleun op de 100 meter (15.27 sec), Robin Droog met het verspringen (4.28 m) en Sophie van Dijk met het kogelstoten (7.43 m). Aan het eind van de middag sloten de atletes hun wedstrijd af met een Zweedse estafette. Deze estafette liepen ze in een tijd van 2.47.99 minuten.