Vervroegde lintjesregen bij Sportclub Reeuwijk

Tijdens de Algemene Ledervergadering van dinsdag 17 april 2018 werd bij Sportclub Reeuwijk een aantal trouwe vrijwilligers in het zonnetje gezet. Maar liefst acht leden werden door het bestuur voorgedragen en benoemd tot lid van verdienste. Daaronder de huidige voorzitter Ronald van der Wolf, vorig jaar reeds geëerd met de Duim van Verdienste van Reeuwijk. Verder een keur aan vrijwilligers met allen een staat van dienst die in veel gevallen decennia terug gaat.
Een bijzonder moment was er toen Cees Wiezer benoemd werd tot erelid. Na ruim 50 jaar lidmaatschap is deze oud-sprinter nog steeds actief als starter voor zowel Sportclub Reeuwijk (o.a. 45 jaar de vaste starter van de Reeuwijkse Plassenloop) als voor de Atletiek Unie. Een aantal van zijn clubrecords houdt tot op vandaag stand. Ondertussen is zijn kleindochter, die de bloemen mocht aanreiken, ook actief in atletieksport.
Met de benoeming van Cees Wiezer telt de atletiek vereniging nu vijf ereleden. Cor Buitelaar (met een enorme staat van dienst als atleet en als vrijwilliger en mede oprichter van Sportclub Reeuwijk) en Tine Schenkels (tweevoudig wereldkampioen masters bij discus en kogelstoten), Jan de Lange (oud voorzitter, atleet en vrijwilliger) zijn de andere drie ereleden die nog in leven zijn.
Met het onthullen van een gedenkplaat in de kantine werd de ceremonie afgesloten, waarmee de namen van alle leden van verdienste en ereleden voor altijd zijn vastgelegd.

Sportclub Reeuwijk viert dit jaar haar 60 jarig jubileum.