Goede prestaties atleten op 14 en 15 april

Zaterdag 14 april was de eerste wedstrijd van de landelijke CD junioren competitie. De vier D junioren jongens en de twee C junioren meisjes hadden hun poule wedstrijd in Woerden.
De zes atleten wisten op de 14 onderdelen zeven persoonlijke records aan te scherpen.
De D junioren jongens startte hun wedstrijd uitstekend. Bij de estafette 4 x 80 meter werden ze derde in een tijd van 47.66 seconden. Bij het kogelstoten stootte Wessel Baas de kogel naar een afstand van 8.29 meter, een nieuw persoonlijk record. Deze prestatie was ook goed voor een tweede plaats. Bij het speerwerpen (28.23 m) eindigde hij op een vierde plaats. Robin de Haan finishte op de 1000 meter als vijfde in een tijd van 3.15.05 minuten, een nieuw persoonlijk record. Bij het hoogspringen (1.35 m) eindigde hij op een gedeelde tweede plaats. Persoonlijke records waren er ook voor de Sjoerd de Keijser op de 80m sprint (12.73 sec.) en het verspringen (3.33 m). Milan Tol liep ook een 80m sprint (12.96 sec.) en wierp de speer naar een afstand van 13.95 meter.
Bij de C junioren meisjes werd Madelief de Jong bij het hoogspringen (1.40 m) derde. Persoonlijke records waren er voor Loes van de Berg op de 80m horden (17.39 sec.), 800 meter (2.57.24 min.) en het kogelstoten (4.58 m.)

Zondag 15 april stonden een aantal atleten aan de start van een wegwedstrijd in verschillende plaatsen.

In Roelofarendsveen werd de Braassemloop gehouden. Dit was de laatste wedstrijd van het Zorg en Zekerheid circuit. Vier atleten van de vereniging stonden aan de start van de 5 of 10 km. Saïd Kanfaoui stond aan de start van de 10 km. Hij finishte overall als tweede en werd eerste bij de mannen masters 35-44. De 10 km liep hij in een tijd van 33.21 minuten. Deze tijd betekende een nieuw persoonlijk record maar ook een verbetering van het clubrecord bij de mannen senioren en de  mannen masters 35 en 40. Ingrid Vanhorick liep ook een 10 km, dat deed ze in een nieuw persoonlijk record van 43.24 minuten. Ze finishte als vijfde overall en werd derde bij de vrouwen masters 45-54. Wessel Hettema liep de 5 km in een tijd van 17.48 minuten. Overall finishte hij als zesde en bij de mannen senioren werd hij derde. Sven Teekens liep ook de 5 km. Hij finishte als negende bij de jongens onder de 15 jaar in een tijd van 24.17 minuten.

In Hilversum werd de Hilversum City Run georganiseerd. Quintus van de Bijl stond aan de start van de 10 km en snelde naar een tijd van 46.37 minuten. Deze tijd betekende een verbetering van zijn oude tijd met 55 seconden.

Tirza van der Wolf reisde zondag af naar het Duitse Korschenbroich. Ze stond ze daar aan de start van de 5 km elite-run van de vrouwen. Aan de start van deze 5 km een sterk internationaal veld van 37 vrouwen. Na een sterke start wist Tirza aansluiting te houden met de tweede groep loopsters. Ze finishte in een tijd van 17.42 minuten dit was maar 5 seconden boven haar beste tijd. Ze finishte als elfde bij de vrouwen senioren en als vierde Nederlandse.