Atleten starten jubileum seizoen met nieuwe mascotte

De atleten van Sportclub Reeuwijk zijn op 7 april 2018 het nieuwe baanseizoen gestart met de introductie van een nieuwe mascotte. Die zal tijdens thuiswedstrijden van de jeugd helpen bij prijsuitreikingen en aanmoedigen. De haas van Sportclub Reeuwijk, kreeg de toepasselijke naam “Snelle Rakker”. Hij was bij zijn debuut meteen geliefd en heeft talloze kleine atleetjes over de finish geholpen met een high five of knuffel.
De eerste baanwedstrijd was de aftrap van een druk jubileum jaar, waarin o.a. twee regionale pupillen competitie wedstrijden, twee werp driekampen, lange afstandslopen, club kampioenschappen en de Reeuwijkse Hout cross volgen. Op 8 september

wordt het jubileum gevierd met een atletiek clinic door beroemde trainers en oud atleten. Op 1 december 2018 bestaat de vereniging 60 jaar.
Aan de openingswedstrijd namen ruim 60 jeugd atleten deel en onder deze atleten bevonden zich ook een groep van de atletiekvereninging Trackstars Nesselande. Alle atleten werkten een meerkamp af in klassieke stijl. De meerkamp bestond voor de pupillen uit 40 of 60 meter sprint, verspringen, vortexwerpen en aan het eind liepen ze een 400 meter. Bij de junioren was in de meerkamp het vortexwerpen vervangen door het speerwerpen.

Uitslagen openingswedstrijd 7 april 2018

De 40 atleten van Sportclub Reeuwijk wisten 131 persoonlijke records scherper te stellen. Één clubrecord werd er verbeterd. Tevens werden er op de eigen atletiekbaan ook nog drie baanrecords verbeterd. Max Westerveld wierp de vortex naar een afstand van 19.18 meter en met deze prestatie verbeterde hij niet alleen het clubrecord maar ook het baanrecord bij de jongens pupillen C. Op de 400 meter wisten Janno de Pater (JpupB) en Robin de Haan (JjunD) ook het baanrecord te verbeteren in respectievelijk 1.23.66 en 1.05.40 minuten.
Op zaterdag 21 april kunnen de pupillen van Sportclub Reeuwijk hun prestaties meten met andere pupillen uit de regio. Op deze dag start op de Reeuwijkse atletiekbaan de eerste wedstrijd van de Zuid Holland Midden pupillen competitie. Op deze dag worden circa 400 pupillen verwacht. Al met al wordt het een drukke en leuke wedstrijd waar weer veel records kunnen gaan sneuvelen.