Tirza van der Wolf verpulvert clubrecord 3000 meter

Vrijdag 11 augustus werd in Utrecht de vierde trackmeeting georganiseerd. In een sterk gelopen race op de 3000 meter liet Tirza na 7 en een half rondje de klok stoppen in een tijd van 9.29.74 minuten. Deze tijd betekende een verbetering van haar persoonlijk en clubrecord met meer dan zes seconden. Met deze prestatie liet ze zien in de vorm te zijn daar ze op zaterdag 29 juli in Merksem(Belgiƫ) haar tijd op de 1500 meter ook al wist aan te scherpen naar 4.27.52 minuten. Deze prestatie was ook een verbetering van haar persoonlijk en clubrecord van maar liefst zes seconden.
Tirza: Met het WK atletiek als inspiratie en motivatie wilde ik afgelopen vrijdag een super 3000 meter lopen. Relatief rustig vertrokken kwam ik terecht in een chaotische race ondanks dat gewoon mijn eigen race gelopen waarbij ik de laatste kilometer flink kon versnellen en voor het eerst onder de 9.30 minuten wist te duiken.