Categoriearchief: Uncategorized

Tirza van der Wolf verpulvert clubrecord halve marathon

In het weekend van 18 en 19 september reisde Tirza af naar Kopenhagen voor het lopen van de halve marathon in deze stad op zondag 19 september. Na het niet doorgaan van de cpcloop in Den Haag vond ze een goede vervangende wedstrijd in Kopenhagen met een sterk internationaal deelnemersveld. Tirza laat de laatste weken zien in vorm te zijn door haar derde plaats op het NK 10 km op de weg in Hem op 29 augustus. Deze uitstekende vorm trok ze door in deze halve marathon. Ze heeft de hele wedstrijd met een andere nederlandse atlete samen gelopen. Ze hebben elkaar geholpen om naar een fantastische tijd van 1 uur 13.25 te lopen. Tirza finishte als tiende in het internationale deelnemersveld en als tweede nederlandse. Deze tijd betekende een verbetering van haar persoonlijk- en clubrecord van 2 minuten en 25 seconden.

TIRZA: machtig mooi om te racen door de straten van Kopenhagen met publiek, veel publiek en super veel sfeer. Kilometers lang met een andere nederlandse atlete samen op kunnen trekken en wat resulteerde in een supertijd. Met een tijd van 1.13.25 een dik, maar dan ook dik PR. Onverwacht om zo hard te lopen, maar ook zo blij met dit niveau. Road tot he marathon continues.

Grote Clubactie 2021

Sportclub Reeuwijk gaat loten verkopen met de Grote Clubactie

Zaterdag 18 september 2021 start de landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie. Ook wij doen mee en we willen natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Dit jaar zetten we ons in voor nieuwe polsstokken. Een lot kost €3,- per stuk, waarvan 80% (dus €2,40 per lot) direct naar onze clubkas gaat.

Verkoopboekje met QR-code

Onze jeugdleden zullen via het verkoopboekje loten gaan verkopen. Het verkoopboekje is uitgebreid met een extra optie. Kopers kunnen ook met hun telefoon (op afstand) een lot kopen door de QR-code op de voorkant van het verkoopboekje te scannen. Maar er kunnen ook loten gekocht worden via de QR-code of de link hieronder. Lid of geen lid van SR? Je kunt een lot kopen bij een van onze jeugdleden of via de onderstaande link.

We doen het samen

We gaan er met z’n allen vol voor en hopen ons doel te behalen met behulp van de steun van familie, vrienden, leden van SR en mensen uit de omgeving! Juist nu kunnen we die extra steun goed gebruiken.

Namens Sportclub Reeuwijk, hartelijk dank.

https://lot.clubactie.nl/lot/sportclub-reeuwijk/230009

Finale 800 meter voor Robin de Haan bij Het NK atletiek U18

In Amersfoort werd op 10, 11 en 12 september het Nederlands Kampioenschap Atletiek U18 & U20 georganiseerd. Op vrijdagavond 10 september stond Robin de Haan van Sportclub Reeuwijk aan de start van de series 800 meter. Zijn doel was zich plaatsen voor de finale op zaterdag 11 september.

Robin liep een ijzersterke race en wist in zijn serie als tweede te finishen in een tijd van 1.58.47 minuten. Deze tijd betekende ook dat hij zich als tijdsnelste  geplaatst had voor de finale.

Met de tijd van 1.58.47 minuten wist hij zijn persoonlijk record met 0.7 seconden aan te scherpen.

Zaterdag 11 september stond Robin aan de start van de finale van de 800 meter. Hij finishte als achtste in een tijd van 2.02.46 minuten.

Het lopen van een serie 800 meter en een finale 800 meter op 2 achtereenvolgende dagen was voor Robin een nieuwe uitdaging. De ervaringen van dit kampioenschap neemt hij mee naar een volgend Nederlands Kampioenschap Atletiek U18 & U20.

Ekiden Rotterdam 2021

De 2 teams van SC Reeuwijk

EINDELIJK WEER EEN EVENEMENT!

Eigenlijk stond ruim van tevoren al vast dat zaterdag 28 augustus een topdag zou worden. Het was immers al ruim anderhalf jaar geleden dat de hardlopers van Sportclub Reeuwijk mee deden aan een echt  hardloopevenement: de PAC Ekiden 2021 iun Rotterdam.

SC Reeuwijk kwam zelfs met twee teams van zes lopers naar het complex van de atletiekvereniging PAC aan de rand van Kralingse Plas, zoveel mensen hadden zin in eindelijk weer eens een evenement waarbij ook lopers van andere verenigingen aanwezig waren. Bij een Ekiden – een Japanse estafetteloop – loopt een team van zes lopers samen een marathon. De eerste loper legt vijf kilometer af, de volgende tien, dan weer vijf, tien, dan weer vijf en tenslotte 7,2. Bij elkaar dus 42, 2 kilometer. Op de baan van PAC wordt gewisseld.

Beide teams legden de iconische hardloopafstand af in bijna dezelfde tijd: 3.41:45 voor Team Sportclub Reeuwijk en 3.41:46 voor zusterteam De Natte Kranten. Samen uit, samen thuis. Iedereen keek terug op een meer dan geslaagde dag.    

Tirza van der Wolf wordt 3e bij het NK 10 km

Zondag 29 augustus werd in Hem (Noord-Holland) de Hemmeromloop georganiseerd. Tijdens deze loop werd ook het Nederlands Kampioenschap 10 km gelopen. Tirza van der Wolf van Sportclub Reeuwijk stond bij de vrouwen aan de start van dit NK. Tot aan de vijf kilometer was er één kopgroep. Na dit punt liepen een aantal atletes uit deze groep weg. Tirza bleef in de tweede groep lopen. Bij het negen kilometer punt werd door een aantal atletes uit de tweede groep het tempo verhoogd. Tirza kon met deze tempoversnelling mee. Met nog 100 meter te gaan liep ze op een vierde plek met een paar meter verschil op de atlete op plek drie. Door een formidabele eindsprint wist Tirza op een derde plek te finishen in een tijd van 34.08 minuten. Met deze tijd wist ze haar persoonlijke record en clubrecord te verbeteren.

Tirza na het behalen van haar derde plaats op het NK 10 km

Tirza: What did just happen. 3e plaats op het NK 10 km. De laatste kilometer brak het veld open voor de derde plek en ik kon mee. Het laatste stuk leek de vierde plek voor mij te zijn, maar met nog een laatste versnelling in de benen wist ik toch de derde plek te pakken.