Categorie archief: Uncategorized

De 6(0) van Sportclub Reeuwijk 14 en 15 mei 2018

Ieder jaar wordt de 5 van SR georganiseerd omdat de vereniging dit jaar in november 60 jaar bestaat vonden ze het een leuk idee om deze keer een 6 van SR te organiseren.
Dit is een estafetteloop over 6 km waar 2 of 3 personen om de beurt een ronde lopen in het totaal 15 ronden.
Altijd weer een leuke happening waar de koppels niet voor elkaar onder willen doen en er vol voor gaan alsof het  een echte wedstrijd is.
Maandag 14 mei liepen 13 koppels en dinsdag 15 mei deden 7 koppels aan deze 6 km lange estafette mee.

uitslagen van de 6(0) van Sportclub Reeuwijk 2018

Recordregen bij atleten SC Reeuwijk op 21 en 22 april

Zaterdag 21 april, een prachtige zonnige dag, en de atletiekbaan op het sportpark Groene Zoom het decor van de eerste wedstrijd van de Zuid Holland Midden pupillen competitie. Een kleine vierhonderd atleten van de verschillende verenigingen uit de regio gingen de strijd met elkaar aan in de verschillende categorieën. ’s Ochtends kwamen de pupillen mini, C, en B in actie en ’s middags was het de beurt aan de pupillen A1 en A2.
De pupillen startten met hun team aan de pendelestafette. Na de estafette werkten ze diverse onderdelen van het Athletic Champs programma af. Aan het eind sluiten de pupillen hun programma af met het meters maken. Alle pupillen werden tijdens dit onderdeel aangemoedigd door Snelle Rakker, de nieuwe mascotte van Sportclub Reeuwijk.
Van Sportclub Reeuwijk deden 21 pupillen in verschillende categorieën mee. Deze 21 pupillen wisten maar liefst 101 persoonlijke records aan te scherpen.
Rick Kuijper en Timo Huijboom mochten met hun team op de tweede plek op het podium plaats nemen. Een tweede plaats was er ook voor het team van Romy van Maaren en Imke van Dongen bij de meisjes pupillen A2. In het klassement bij de jongens pupillen C eindigden Rick Kuijper op een vierde en Timo Huijboom op een zevende plaats. Bij de meisjes pupillen C behaalde Sophie Snellen een zesde plaats.
De tweede wedstrijd van de ZHM pupillen competitie is op 26 mei en weer op de atletiekbaan in Reeuwijk. Lees verder

Vervroegde lintjesregen bij Sportclub Reeuwijk

Tijdens de Algemene Ledervergadering van dinsdag 17 april 2018 werd bij Sportclub Reeuwijk een aantal trouwe vrijwilligers in het zonnetje gezet. Maar liefst acht leden werden door het bestuur voorgedragen en benoemd tot lid van verdienste. Daaronder de huidige voorzitter Ronald van der Wolf, vorig jaar reeds geëerd met de Duim van Verdienste van Reeuwijk. Verder een keur aan vrijwilligers met allen een staat van dienst die in veel gevallen decennia terug gaat.
Een bijzonder moment was er toen Cees Wiezer benoemd werd tot erelid. Na ruim 50 jaar lidmaatschap is deze oud-sprinter nog steeds actief als starter voor zowel Sportclub Reeuwijk (o.a. 45 jaar de vaste starter van de Reeuwijkse Plassenloop) als voor de Atletiek Unie. Een aantal van zijn clubrecords houdt tot op vandaag stand. Ondertussen is zijn kleindochter, die de bloemen mocht aanreiken, ook actief in atletieksport.
Met de benoeming van Cees Wiezer telt de atletiek vereniging nu vijf ereleden. Cor Buitelaar (met een enorme staat van dienst als atleet en als vrijwilliger en mede oprichter van Sportclub Reeuwijk) en Tine Schenkels (tweevoudig wereldkampioen masters bij discus en kogelstoten), Jan de Lange (oud voorzitter, atleet en vrijwilliger) zijn de andere drie ereleden die nog in leven zijn.
Met het onthullen van een gedenkplaat in de kantine werd de ceremonie afgesloten, waarmee de namen van alle leden van verdienste en ereleden voor altijd zijn vastgelegd.

Sportclub Reeuwijk viert dit jaar haar 60 jarig jubileum.