Categorie archief: Uncategorized

Stormachtige editie Egmond halve marathon

Tirza in actie bij de halve marathon in Egmond

Zondag 12 januari stond de klassieker de Halve Marathon van Egmond op het programma. Deze wedstrijd staat bekend om de strijd met de elementen. Het parcours gaat niet alleen over de weg maar loopt ook over het strand en door de duinen. Door de stormachtige tegenwind op het strand maakte het tot een zware editie dit jaar. Zeven atleten van SC Reeuwijk stonden aan de start van de halve marathon. Één atlete liep de kwart marathon (10,5 km).
Tirza van der Wolf startte bij de vrouwen prominenten. Voor haar klonk het startschot om 12.16 uur. Door de stormachtige tegenwind op het strand lag het tempo niet hoog en bleef de groep bij elkaar. Na de passage ging in de duinen het tempo flink omhoog. In het tweede groepje met atleten kan Tirza goed volgen en haar eigen ritme vinden en een opmars maken. Ze finishte als 8e dame overall en als 5e NL dame.
Voor de meeste recreanten is door de strijd met de elementen het doel van het lopen van deze halve marathon het halen van de finish en tijden zeggen hierdoor vaak wat minder.
Frans van Zuilen, Jolanda van Zuilen, Jenny Verstegen, Caroline van der Starre, Marianne Elzinga en Richard Verstegen hebben de strijd met de elementen overwonnen en hun doel gehaald door te finishen bij deze halve marathon.
Marije Verstegen liep de kwart marathon ook onder zware omstandigheden en finishte in een persoonlijk record.

Snertloop RVC’33 in Reeuwijk

De eerste zaterdag in januari wordt door RVC’33 de snertloop georganiseerd. Een ronde van 4,2 km rond de polder. Het is het allerbelangrijkste niets zeggende loopje van het jaar. Traditiegetrouw staan er atleten van SC Reeuwijk aan de start van deze loop. Vijftien atleten stonden aan de start van de hardloopwedstrijd en negen atleten kozen er voor om de snertloop te wandelen.
Robin de Haan liep een hele sterke wedstrijd. Hij wist overall als vijfde te finishen in een tijd van 15.14 minuten. Slechts 43 seconden achter de winnaar. Met deze tijd scherpte hij zijn persoonlijk record aan met maar liefst 46 seconden. Wessel Baas liep ook een sterke race. Hij liet de klok stoppen in een tijd van 16.10 minuten, een verbetering van 48 seconden van zijn persoonlijk record. Robin en Wessel finishten als eerste en tweede in de categorie onder de 15 jaar. Dominika Praska finishte als snelste vrouw van SC Reeuwijk in een tijd van 17.40 minuten. Deze tijd betekende een persoonlijk record. Ze kwam als vierde over de finish bij de vrouwen. De jeugdatleten Luuk van der Bas, Edwin Slappendel en Sepp Vergeer liepen een uitstekende wedstijd met hun rondjes rond het voetbalveld. Luuk en Edwin finishte als eerste en tweede in hun categorie. Sepp mocht op de hoogste trede van het podium plaatsnemen. Hij werd eerste in zijn categorie. Brigit Verkleij en Robin Droog kwamen als eerste wandelaars van SC Reeuwijk over de finish. Quintus van der Bijl (18.15 min.), Patrick Bouwer (18,36 min.) en Anita van Duijn (23.40 min.) liepen een persoonlijk record.

Drukbezochte nieuwjaarsreceptie

Vrijdag 3 januari was de kantine van SC Reeuwijk het toneel van de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Vanaf half twee hadden de pupillen en D-junioren hun eigen nieuwjaarsfeest. De ouders van de kinderen hadden voor een heerlijk buffet gezorgd waar de kinderen heerlijk van gegeten hebben. De leiding heeft nog verschillende spelletjes met de kinderen gedaan. Eind van de middag werd in het bijzijn van de ouders de jaarprijzen uitgereikt. Tot pupil van het jaar zijn gekozen Noor van den Heuvel en Rick Kuijper. De winnaars van het prestatieklassement waren Daan Groeneweg en Noor van den Heuvel.
Vanaf 19.00 uur stroomde de kantine vol met atleten en leden om elkaar het beste te wensen voor 2020. Om half acht begon de voorzitter zijn praatje met een terugblik op 2019 en een vooruitblik op 2020. Sinds jaren hadden we weer een atlete die op een NK een podiumplaats heeft behaald. Tirza van der Wolf is op het NK senioren op de 5000 meter op een derde plaats geëindigd.  Hij noemde de drie belangrijkste wedstrijden die door SC Reeuwijk zijn georganiseerd. En dat deze wedstrijden door de inzet van de vele vrijwilligers weer een groot succes zijn geworden. Zonder deze vrijwilligers zouden de wedstrijden niet zo soepel verlopen zijn. De voorzitter blikte ook vooruit op 2020 met op zaterdag 21 maart de 68e VosPlan Reeuwijkse Plassenloop, zaterdag 28 maart de openingswedstrijd en op zaterdag 11 april de eerste wedstrijd van de ZHM pupillencompetitie. Na de speech werd er getoost op een goed, gezond en sportief 2020. Na de toost ging de voorzitter over tot de uitreiking van de jaarprijzen. Ko Heij werd in het zonnetje gezet, hij ontving de Koos van de Bunt Trofee voor de vrijwilliger van het jaar 2019.

JAARPRIJZEN 2019 ATLETEN SPORTCLUB REEUWIJK

PUPIL VAN HET JAAR: Noor van den Heuvel en Rick Kuijper
AANMOEDIGINGSPRIJS C/D JUNIOREN: Adina Bron en Milan Hoogeveen
PRESTATIEBEKER A/B JUNIOREN: Robin Droog
PRESTATIEBEKER SENIOREN/MASTERS: Tirza van der Wolf en Raymon Epping

BEKERS NAAR AANLEIDING VAN PUNTENKLASSEMENT:
PUPILLEN meisjes:                                      PUPILLEN jongens:
1 Noor van den Heuvel                                1 Daan Groeneweg
2 Sophie Snellen                                            2 Luuk van der Bas
3 Aelin Smits                                                   3 Mees Boom

JUNIOREN meisjes:                                    JUNIOREN jongens:
1 Adina Bron                                                   1 Robin de Haan
2 Loes van den Berg                                      2 Wessel Baas
3 Robin Droog                                                 3 Sjoerd de Keijser

SENIOREN vrouwen:                                SENIOREN heren:
1 Tirza van der Wolf                                   1 Koen Dekker
2 Marije Verstegen                                     2 Jorne van Ginkel
                                                                      3 Wessel Hettema                                                                     

MASTERS vrouwen:                                  MASTERS heren:
1 Ingrid Vanhorick                                         1 Wim Verkleij
2 Liesbeth Windhorst                                   2 Ko Heij
3 Daphne Droog                                             3 Saïd Kanfaoui

TRIMMERS vrouwen:                                TRIMMERS heren:
1 Brigit Verkleij                                                1 Erik Huisman
2 Diana Jansen                                                 2 Patrick Bouwer
3 Dominika Praska                                          3 Frans van Zuilen

VRIJWILLIGER VAN HET JAAR:
KO HEIJ

Koen de Leeuw opnieuw winnaar cross

!7e Reeuwijkse Houtcross

Koen de Leeuw, atleet van SC Antilope uit Waddinxveen is er ook dit jaar in geslaagd de Gromax Reeuwijkse Hout Cross aan zijn erelijst toe te voegen. De titelhouder van de cross met start en finish op het rulle zand langs de surfplas slaagde er ook afgelopen zaterdag in als eerste te finishen. Bij de dames won Annemarie Slangewal van AV Phoenix uit Utrecht. De korte cross werd gewonnen door Terry Ringlever van AV Fortuna uit Vlaardingen en Fabienne Buijs van AV Gouda.
De Gromax Reeuwijkse Hout Cross die afgelopen zaterdag 16 november 2019 voor de 17e keer werd gehouden, was weer behoorlijk zwaar. Hardlopen op onverhard terrein: het is niet voor iedereen een favoriet onderdeel van de atletiek sport. Wat voor de één het allerleukste is om te doen (rennen over zandheuvels, dan over bospaadjes lopen, een stuk over een drassig grasland en tussendoor banjeren door de modder…), vindt de ander helemaal niks. En de ene dag is de andere niet. Soms kun je beter uit de voeten met de omstandigheden dan je tegenstander, dat hoort ook bij de cross. Het is niet alleen conditie en talent voor hardlopen, dat je een winnaar maakt. Je moet ook oog hebben voor de goede lijn door het parcours en beschikken over een dosis doorzettingsvermogen.
De regen had in de week voorafgaand aan de cross gezorgd voor een zwaar parcours. Op de dag zelf was het weer best gunstig: niet koud en nauwelijks wind. Een flauw zonnetje maakte het geheel ook voor de vele toeschouwers aangenaam. De zandbulten daags tevoren aangelegd en met instemming van de natuurbeheerder na afloop weer in originele staat teruggebracht, zijn echte kuitenbijters. Het zijn naast de speculaaspoppen die iedere deelnemer na afloop ontving vaste ingrediënten van de cross in het Reeuwijkse Hout.
Aan de start van de Reeuwijkse Houtcross stonden 25 atleten van de organiserende vereniging in de verschillende categorieën. Loes van den Berg finishte als tweede bij de meisjes Junioren C1Bij de jongens Junioren C2 eindigde Robin de Haan op een vierde plaats.
De vele atleten, vrijwilligers en toeschouwers van Sportclub Reeuwijk kunnen tevreden terugkijken op weer een geslaagd evenement. De volgende cross in de regiocompetitie zal op 14 december bij AV Gouda worden gehouden. De ZHM cross competitie loopt door t/m februari 2020 met wedstrijden in Waddinxveen en Alphen a/d Rijn.