Categoriearchief: Uncategorized

Sportclub Reeuwijk in de natuur

Ook dit weekend waren er weer leden van Sportclub Reeuwijk in de natuur te vinden, o.a. op de Veluwe, waar 5 lopers, onder leiding van gids Rob van safari-joggen.nl, op zoek gingen naar de “Big Five.
Als je dan eerst van een afstand edelherten ziet en er vervolgens twee vlak voor je het paadje over steken is de ochtend geslaagd en ben je niet voor niks om kwart voor vijf je bed uit gekomen.
Om het wild niet af te schrikken moest er gelopen worden in donker gekleurde kleding en bleven de clubshirts thuis.

Atletiekvereniging Sportclub Reeuwijk na 65 jaar nog volop in beweging

Het weerzien met de atletiekbaan van zijn oude cluppie deed hem meer dan gedacht. Pelle Rietveld, geboren en opgegroeid in De Tempel ging als jong jochie op atletiek bij Sportclub Reeuwijk. Met zijn talent en heel veel inzet en doorzettingsvermogen werd hij een topatleet op de tienkamp, die onder andere voor TeamNL meestreed op internationale wedstrijden, zoals de EK. Hij was afgelopen zaterdag één van de topcoaches die zijn medewerking verleende aan de clinics op de atletiekbaan aan de Groene Zoom.    Lees verder….

Sportclub Reeuwijk op Bruisend Reeuwijk en najaarsmarkt Bodegraven

Op zaterdag 26 augustus zal Sportclub Reeuwijk overdag aanwezig zijn op Bruisend Reeuwijk. Waar wij kinderen maar zeker ook volwassenen kennis laten maken met onze sport “atletiek”.  Met onze kraam zijn we makkelijk te vinden naast “de Brug” samen met andere lokale verenigingen. We zijn er vanaf ongeveer 9:00 uur tot en met 16:00 uur. Alle bezoekers kunnen een sprintje trekken en verspringen uit stand proberen. Het doel is zoveel mogelijk mensen te laten bewegen en te interesseren voor onze vereniging.

Op 16 september staat Sportclub Reeuwijk ook op de Najaarsmarkt in Bodegraven. Voor sportverenigingen is er dit jaar, op zaterdag, een nieuw initiatief. In samenwerking met SenW wordt een Sport-en beweegplein opgezet. Dit is een laagdrempelig evenement voor jong tot oud om kennis te maken met lokale sportaanbieders.

Wil je als lid of ouder van een lid van Sportclub Reeuwijk ook onze mooie vereniging komen promoten op Bruisend Reeuwijk of op de Najaarsmarkt in Bodegraven, meldt je dan aan bij Christy (smits@sportclubreeuwijk.nl).

Sportclub Reeuwijk atleet staakt na 140 km hardlopen de strijd

Afgelopen weekend nam Sportclub Reeuwijk atleet Jorne van Ginkel deel aan de Antwerp Backyard Ultra. De 34-jarige leraar van een Goudse basisschool nam deel aan deze ultraloop, een mentaal en fysiek loodzwaar evenement volgens het principe van de “last man standing”. Op vrijdagavond 30 juni startte hij om 20.00 uur. Bij deze backyard hardloopwedstrijd is het de bedoeling om een ronde van ongeveer 6,7 kilometer binnen één uur te lopen, te finishen en op het hele uur dien je dan te starten aan ronde 2, 3, 4, enzovoorts. Je loopt namelijk zo lang door, tot je de enige bent, die nog kan lopen. Voor degenen die afvallen komt in de uitslag te staan “did not finish”.

Op vrijdagavond kwamen de filmpjes via facebook om het uur binnen: “kom op Jorne”, riep zijn zus dan als hij aan de volgende ronde begon. Zijn rondetijden van rond de 45 minuten waren zo uitgekiend, dat het hardlopen hem de minste energie zou kosten. Anderzijds moest hij voldoende tijd over houden om even iets te eten en drinken, de benen los te gooien, een sanitaire stop te houden…

“Kom op, Jorne” komt weer in beeld. Daar begint ronde vier. Dus ondertussen een halve marathon in de benen en de klok wijst 23.00 uur aan. En inderdaad: om 0.00 uur, 1:00 uur, 2:00 uur…zus lief bleef enthousiast aanmoedigen. Naast de atleet zelf, was het ook voor zijn begeleidingsteam een nachtje doorhalen!

Uiteindelijk haakte Jorne af op zaterdagmiddag 1 juli na 21 ronden, dat is dus na ongeveer 19 uur (netto tijd) hardlopen en na ruim 140 lange kilometers. Beeld het je even in: je start in Reeuwijk en je loopt in één rechte lijn naar Brussel. Dát is 140 kilometer!

Iets minder heroïsch, maar zeker niet minder leuk was de Ekiden in Rotterdam, waaraan een viertal estafetteteams van Sportclub Reeuwijk op 1 juli deelnam. Een Ekiden is een marathon, die je met 6 personen volbrengt (5km-10km-5km-10km-5km-7.195km). Het woord Ekiden is over komen waaien uit Japan. Eki betekent “plaats” en Den staat voor “bezorgen”. In vroegere tijden werden in Japan namelijk belangrijke documenten door diverse lopers vliegensvlug van de ene naar de andere plaats gebracht. Het sportieve evenement Ekiden is op deze klassieke koeriersdienst gebaseerd. Het pakket documenten wordt gesymboliseerd door een sjerp, de Tasuki. De lopers dragen de Tasuki dus over tot deze over de eindstreep komt.

De hardlopers van Sportclub Reeuwijk waren zo ingedeeld, dat de vier teams op papier ongeveer even sterk waren en het, getuige het kleine verschil bij de finish, ook onderling spannend was. Tussendoor kon er in de meegebrachte tenten worden geschuild voor de regen en er werd gegeten, gedronken en gekletst. Daarom was het bijzonder gezellig en alhoewel het een regenachtige dag was, werd het evenement door de lopers als “fantastisch” beoordeeld. Het enthousiasme om volgend jaar weer mee te doen, is groot.