Categoriearchief: Uncategorized

Recordaantal deelnemers 18e Gromax Reeuwijkse Hout Cross 20 november 2021

Een van de starts van de Gromax Reeuwijkse Hout Cross

Op maandag 15 november vond er nog koortsachtig overleg plaats tussen de organisatie van de Gromax Reeuwijkse Hout Cross en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Dankzij goede protocollen en een doordachte Coronaproof opzet voor de cross, kreeg Sportclub Reeuwijk toestemming om de cross te organiseren. Echter alleen zonder publiek. Met tientallen extra routewijzers werd de atleten de weg gewezen vanaf de parkeerplaats naar de desinfectans, de inschrijftafel die voor de gelegenheid in de buitenlucht was geplaatst en door naar de plek waar de startnummers werden uitgereikt. Kortom, de hele wedstrijd stond in het teken van het C-woord. Sportclub Reeuwijk haalde een record aantal deelnemers afgelopen zaterdag, toen verspreid over de gehele dag in diverse categorieën een kleine 600 hardlopers deelnamen. Wat is het fijn om weer te kunnen crossen, ook al was er geen publiek.

Het werd een mooie wedstrijd. De Gromax Reeuwijkse Houtcross is de tweede cross wedstrijd in de regionale cross competitie. Enkele weken geleden trapte die af in Boskoop, in december volgt een cross in Gouda en in 2022 staan Waddinxveen en Alphen a/d Rijn nog op het programma. De cross in Reeuwijk wordt gekenmerkt door een parcours dat begint op het mulle zandstrand van de surfplas, waar voor de gelegenheid drie zandbulten zijn aangelegd. Echte kuitenbijters zijn dat, zeker als je iedere ronde opnieuw over die heuvels moet. Daarna duiken de lopers het bosgebied van het Reeuwijkse Hout in, om uiteindelijk over het drassige gras terug te lopen naar het zand. Voor de kleinsten zit het er dan op, maar de oudere deelnemers lopen meerdere ronden.

De lange cross mannen over 9000 meter was een spannende strijd. De eerste drie atleten finishten binnen 11 seconden. De winst was voor Cas Lutz van AAC. Ton Hettema van Rotterdam Atletiek finishte vier seconden later op een tweede plaats. De derde plaats was voor Martijn Klaasse van AV Gouda.

Bij de lange cross vrouwen over 4500 meter ging de overwinning naar Marije Hijman van PAC. Evita Hoogeveen van AV’47 en Daphne Lamboo van AV Gouda finishten respectievelijk op de tweede en derde plaats.

De atleten van de korte cross liepen een 2000 meter. Ludo van Nieuwenhuizen van AAC won bij de mannen en bij de vrouwen won Lianne van Es van Leiden Atletiek.
Nieuw dit jaar is een cross-estafette in teams van 4 lopers. De winst ging naar het team Kamerman van AAV’36.

Top drie noteringen voor atleten van Sportclub Reeuwijk.
Bij de meisjes pupillen A2 eiste Noor van den Heuvel de derde plaats voor zich op. Robin de Haan werd bij de jongens junioren B eveneens derde. Loes van den Berg finishte als tweede bij de meisjes junioren B.

Toen op het einde van de dag de deelnemers weer lang en breed thuis zaten, waren de vrijwilligers van Sportclub Reeuwijk de boel nog aan het inpakken en opruimen. Wat vonden zij het fijn om dit weer voor iedereen mogelijk te maken!

https://myalbum.com/album/MgSevVvu5JzvVr/


Update coronamaatregelen 13 november 2021

Tijdens de persconferentie van vrijdag 12 november heeft het kabinet, vanwege de sterk oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames, nieuwe maatregelen afgekondigd. Deze maatregelen hebben ook invloed op de sportsector.

Per 13 november 18.00 uur gelden de volgende extra maatregelen (bovenop de maatregelen van 6 november uit ons vorige bericht):

  • Publiek is niet toegestaan. Niet bij trainingen en niet bij wedstrijden. Ook niet bij (cross)wedstrijden in de openbare ruimte. Dus de jeugd wordt weer opgehaald bij het hek op de parkeerplaats en daar ook weer door de trainers na de training heen gebracht.
  • Het horecagedeelte in clubhuizen mag tot 20.00 uur open zijn voor iedereen die op de vereniging aanwezig mag zijn. Houd je daarbij aan de maatregelen van 6 november (zie hieronder). Sportclub Reeuwijk heeft besloten om de kantine dicht te houden.
  • In het horecagedeelte van het clubhuis en op de terrassen zijn vaste zitplaatsen. Sportclub Reeuwijk heeft besloten om de kantine dicht te houden.
  • Na 20.00 uur mag er wel gewoon doorgetraind worden. Je kunt alleen niet meer naar de kantine. Sportclub Reeuwijk heeft besloten om de kantine dicht te houden.
  • Houd je, als je niet aan het sporten bent, aan de 1,5 meter afstand (vanaf 13 jaar).
  • Per club kan de uitvoering verschillen. Alle clubs doen hun best om de maatregelen goed in te vullen. Soms zijn clubs strenger dan andere verenigingen omdat zij het anders organisatorisch niet voor elkaar krijgen. Respecteer dat en volg de regels.

Tirza van der Wolf overtreft zichzelf in NN Marathon Rotterdam

foto Bjorn Parée

Zondag 24 oktober werd de NN Marathon Rotterdam georganiseerd.

Tirza van der Wolf van SC Reeuwijk debuteerde op deze klassieke afstand.

Tirza wist in het internationale veld als vijfde te finishen met een schitterende debuuttijd van 2 uur 34.50. Ze was de snelste Nederlandse dame.

Tirza liep een vlakke race waarbij ze de tweede 21,1 km sneller was dan de eerste 21,1 km.

Met de tijd van 2 uur 34.50 liep ze ook het clubrecord uit 2004 uit de boeken.

Tirza: Wauw, Wauw, Wauw!

           Wat was dat genieten: de sfeer, het publiek, een fantastische race.

           Officieel nu een marathonloper.

Lizette van Groningen, Raymon Epping en Erik Huisman van SC Reeuwijk liepen ook de marathon.

Voor Lizette en Raymon was het hun debuut op de marathon. Lizette liet de klok stoppen in een tijd van 4 uur 17. 53 en Raymon liet de klok stoppen na 4 uur 50.35. Erik Huisman liep een tijd van 4 uur 42.01.

Bij de kwart marathon stonden Arja van Beveren en Anita van Duijn aan de start.

Arja liep op deze afstand een tijd van 1 uur 00.05 en deze tijd betekende ook een nieuw persoonlijk record. Anita liet de klok stoppen in een tijd van 1 uur 01.12.