Pupillen presteren uitstekend tijdens 3e ZHM competitie

Zaterdag 26 augustus was de derde wedstrijd van de Zuid-Holland Midden pupillen competitie. Deze wedstrijd werd bij Ilion in Zoetermeer georganiseerd. De 13 pupillen van Sportclub Reeuwijk in de verschillende categorieën konden zich meten met de pupillen van de verenigingen uit de regio.
De pupillen werkten met hun team de onderdelen van het Athletic Champs programma af.
De 13 pupillen wisten 37 persoonlijke records scherper te stellen. Drie pupillen in verschillende categorieën stonden met hun team op het podium. Bram Smit mocht bij de jongens pupillen A2 met zijn team op de hoogste trede plaatsnemen. Romy van Maaren werd met haar team tweede bij de meisjes pupillen A1 en Jaco Boot werd met zijn team derde bij de jongens pupillen A1.
Voor Janno de Pater was het zijn allereerste wedstrijd en wist in het klassement bij de jongens pupillen C op een 14e plaats te eindigen. Een aantal pupillen stegen boven zich zelf uit door hun persoonlijke records flink aan te scherpen.
Roy van Rijn sprintte over de 40 meter horden in een tijd van 7.72 seconden een verbetering van 0.36 seconden van zijn oude tijd. Bij het hoogspringen sprong hij over een hoogte van 1.10 meter, een verbetering van maar liefst 20 centimeter.
Ruben Baars wierp de vortex naar een afstand van 14.00 meter, 2 meter verder dan zijn persoonlijk record.
Jaco Boot snelde over de 60 meter horden in een tijd van 15.04 seconden. Dit betekende een verbetering van zijn beste prestatie van bijna 0.5 seconden.
Bij het verspringen sprong Bram Smit naar een afstand van 3.70 meter, een verbetering van 35 centimeter van zijn oude prestatie en bij het slingeren wierp hij de discus naar een afstand van 17.50 meter, 5 meter verder dan zijn persoonlijk record.