Categorie archief: Uncategorized

Elmar van Erkel kampioen ZHM blokmeerkamp

Zaterdag 9 september aan het eind van de middag na de pupillencompetitie begon de vierde en laatste wedstrijd van de ZHM blokmeerkamp voor de CD junioren. Acht junioren van SC Reeuwijk deden aan deze wedstrijd mee. In totaal wisten deze junioren 18 persoonlijke records aan te scherpen op de 21 onderdelen.
Bij deze vierde wedstrijd eindigden bij de jongens junioren D 1e jaars Stan Reedijk op een derde en Wessel Baas op een vierde plaats. Robin Droog eindigde bij de meisjes junioren C 2e jaars op een tiende plaats.
Stan Reedijk, Wessel baas, Robin de Haan, Elmar van Erkel en Robin Droog sprintten op de 80 meter horden naar een persoonlijke toptijd. Bij het speerwerpen wist Elmar van Erkel zijn persoonlijk record te verbeteren met meer dan zes meter naar 23.69 meter. Robin Droog wierp de speer naar een afstand van 17.79 meter, een verbetering van haar persoonlijk record met meer dan drie meter. Met stap stap sprong wisten Robin Droog en Madelief de Jong hun persoonlijk record te verbeteren naar respectievelijk 9.36 en 8.55 meter. Voor beiden was dit bijna één meter verder dan hun oude record. Stan Reedijk, Wessel Baas en Robin de Haan wisten met het polsstok verspringen hun persoonlijk record te verbeteren. Bij het kogelstoten waren er persoonlijke records voor Adina Bron en Jonne Boot. Lees verder

Uitstekende prestaties pupillen in Alphen a/d Rijn

Zaterdag 9 september was de vierde en laatste wedstrijd van de ZHM pupillen competitie in Alphen a/d Rijn. Nog een keer konden de 13 pupillen van SC Reeuwijk het opnemen tegen de pupillen van andere verenigingen uit de regio. Ondanks de slechte weersomstandigheden haalden de pupillen het beste uit hunzelf naar boven en wisten prachtige prestaties neer te zetten. Wat een toppers waren het die dag, de 13 pupillen wisten maar liefst 41 persoonlijke records scherper te stellen. De pupillen uit de verschillende categorieën werkten met hun team de onderdelen van Athletic Champs af. Ze starten met een pendelestafette en eindigen met het onderdeel meters maken. Podiumplaatsen waren er ook voor een aantal

pupillen met hun team in de verschillende categorieën.
Milan Tol, Bram Smit en Sjoerd de Keijser eindigden met hun team bij de jongens pupillen A2 op een tweede plaats. Bij de jongens pupillen A1 eindigde Jaco Boot met zijn team op een derde plaats. Loes van de Berg eindigde met haar team bij de meisjes pupillen A2 net naast het podium op een vierde plaats. Na de vier wedstrijden wordt er voor alle categorieën een eindklassement en een aanmoedigingsklassement gemaakt. Bij het aanmoedigingsklassement ontving Mouna Jansen bij de meisjes pupillen B een beker voor haar zevende plaats. Lees verder

In memoriam Koos van der Bunt

Vanmorgen ontvingen we het droeve bericht dat ons erelid Koos van der Bunt is overleden op de leeftijd van 88 jaar.

Koos heeft enorm veel voor onze vereniging betekend. In 1958 was hij één van de oprichters van Sportclub Reeuwijk. Jarenlang is hij in verschillende functies betrokken geweest bij het besturen van de vereniging en het organiseren van wedstrijden of dit nu op onze baan was of in het land als official voor de Atletiekunie. Na de oprichting in 1994 van de Stichting Sportpark Groene Zoom was hij tot 2013 als bestuurder betrokken bij het in stand houden en onderhouden van ons sportpark. Tot de laatste Reeuwijkse Plassenloop van 2017 hielp hij nog bij het organiseren van deze wedstrijd die al 65 jaar wordt gehouden. Als je Koos zocht kon je hem meestal vinden op de baan waar hij jarenlang met plezier zorg droeg voor het onderhoud. Raakte je met hem in gesprek wist hij heel veel te vertellen van het wel en wee van onze vereniging. Soms kritisch maar altijd vol goede bedoelingen.

We gaan een gedreven enthousiaste vrijwilliger missen, een begrip van onze vereniging en bovenal een geweldige kerel!

We wensen Ellen, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe.

Ronald van der Wolf
Voorzitter Sportclub Reeuwijk 

De afscheidsbijeenkomst is donderdag 14 september om 14.00 uur in de tent op de atletiekbaan van Sportclub Reeuwijk, Buitenomweg 1, Reeuwijk. Daarna is er gelegenheid tot condoleren en napraten in de zalencentrum de Brug, Dunantlaan 1, Reeuwijk.

Koos zal in besloten kring worden begraven.

Vrijwilligers barbecue op zaterdag 30 september 2017

Beste vrijwilliger,

Als bedankje voor je inzet afgelopen jaar nodigt Sportclub Reeuwijk je hierbij uit voor de vrijwilligers barbecue.
Dit jaar hebben we besloten om de barbecue aansluitend aan de clubkampioenschappen op zaterdag 30 september te houden, hopend op mooi weer. De aanvang is om 17:30 uur en rond 18:00 uur steken we de barbecue aan.
Laat even aan Trees van der Werf (treesvantol@gmail.com), onze vrijwilligerscoördinator, weten of je komt!

Tot 30 september!

Met vriendelijke groet,
Bestuur Sportclub Reeuwijk

30 september clubkampioenschappen, jullie komen toch ook?

Sportclub Reeuwijk houdt op 30 september 2017 de jaarlijkse clubkampioenschappen. Er is een programma voor iedereen en ook de ouders van de pupillen en junioren mogen meedoen. Zij kunnen hiervoor meetrainen op woensdag 13, 20 en 27 september van 17:30-18:30 uur. De kampioenschappen beginnen op zaterdag om 13:00.

meerkamp pupillen C en mini (D): 40 m, ver, vortex, bal stoten en lange afstand 600 m
meerkamp pupillen B: 40 m, ver, vortex, kogel en lange afstand 600 m
meerkamp pupillen A: 60 m, ver, vortex, hoog en lange afstand 1000 m
meerkamp CD-junioren: 60-80 meter, 60-80 meter horden, ver, hoog, speer, kogel
meerkamp AB-junioren en senioren: 100 meter, ver, hoog, speer, kogel
Allround AB-junioren: 800 m, 400 m, 100 m, 1500 m
Allround Vrouwen: 1500 m, 800 m, 400 m, 3000 m
Allround Mannen: 1500 m, 800 m, 400 m, 5000 m

Geef je als atleet of ouder per mail op bij Ronald van der Wolf: WOC@sportclubreeuwijk.nl.

Aan het eind zijn er pakkenkoeken voor alle pupillen, junioren en ouders. Voor de senioren en masters is er na afloop een BBQ.